Tungumál/Språk

 

 

Vad är på gång?

 

 

Skaffa biljetter idag! 

Nu är biljettförsäljningen öppen för Islandskväll och konsert med Friðrik Ómar med gästframträdande av Yohanna.

Friðrik Ómar och Yohanna kommer att uppträda med 10-mannorkester  under ledning av pianisten Karl O. Olgeirsson.


Biljetter 200 SEK. Finns att köpa på:

 http://www.ticnet.se/event/FridrikOmarochYohannabiljetter/GLFY0330

Islands Ambassad i Stockholm och Friðrik Ómar organiserar kvällen. Sponsorer är bl a Íslandsstofa/Promote Iceland, Icelandair och Ikea.

Information om resor till Island ges på plats från resebyråerna Islandsresor, Island Pro Travel och Islandia resor.


Närmare information går att hitta på
www.ticnet.se och www.fridrikomar.com
Video på YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=9yUotzwRToI


 


 

 

5. feb 2011 - ÞORRABLÓT

 

Isländska föreningen i Stockholm har börjat planera och kolla intresset, för en gemensam traditionell isländsk midvinterfest som kallas Þorrablót, för de isländska föreningarna i Stockholm och Linköping. Då ett sådant evenemang kräver mycket förhandsarbete och planering bland annat med att beställa riktig Þorra-mat från Island vill vi höra med er om ni är intresserade av att vara med på en en riktig isländsk tradition, Þorrablót, en tradition som hållits på samma vis i århundraden. Här i Sverige måste det dock även ha en ton av årsfest också då det inte går att på riktigt återskapa samma kännsla som den har på Island. Om du och din familj har ett intresse för att vara med på Þorrablót den 5 februari 2011 får du gärna skicka in ett mejl till ordförande före den 15 november. 

Isländska föreningen i Stockholm tar hand om den största delen av planering och förberedelse då det inte är så enkelt eller billigt för oss att pendla.

För mer information om vad Þorrablót är för något kan du klicka på titeln till det här inlägget.

 

 

9. okt 2010 - Pannkakans dag!

 

Lördagen den 9. oktober klockan 15.00 är islänningar och deras familjer i Linköping välkomna till föreningens pannkaks kalas. Då kalaset är hemma hos en medlem så skickar vi information om adress enbart via e-post till medlemmar. Där kommer vi att fira den isländska pannkakan hela dagen. De som kan får gärna baka lite pannkakor hemma och ta med sig men självklart kommer vi att baka på plats tillsammans också. Kaffe och andra alkoholfria drykker finns på plats. De som vill dricka annat får självklart ta med sig vad de vill.

 

Självklart vill vi ju veta hur många som dyker upp och vilka som kan baka pannkakor. Alla som vill delta i detta firande kan skicka ett meddelande via e-post till ordförande.


 

 

4. sept 2010 - Möte

 

Då är det dags för föreningens höstmöte. På mötet kommer vi att prata om hösten och vintern, vad vi vill göra och hur vi ska göra det. Skicka gärna in idéer som jag tan ta upp på mötet.

Det som vi kommer att ta upp:

1. Vad vi har gjort hittills, vad funkar bra som det är och vad vi kan göra på bättre sätt.

2. Samarbete med Studiefrämjandet

3. Idéer om gruppaktiviteter inom föreningen, resor, bokcirkel, musikgrupp m.m.

4. Vad vi kan göra för barnen

5. Hur vi kan väcka ungdomarnas intresse för föreningslivet. Vad vill ungdomarna göra tillsammans?

6. Finans. Hur ska vi finansiera föreningens aktiviteter.

7. Þorrablót (isländsk tradition där man äter mat som lagrats i bl.a. vassle, torkad fisk och fermenterad haj)

8. Era idéer och funderingar.

 

Mötet kommer vi att ha i studiefrämjandets föreningslokal i källaren, Platensgatan 25, lördagen den 4.september kl 14:00 (om datum, tid eller plats ändras kommer vi att meddela åt minstone en vecka innan). Ingången är på baksidan via porten till vänster på byggnaden. Där finns också gratisparkering för medlemmar.

 
 
 

19.mars 2010 - Föreningsfest

 

Äntligen blir det föreningsfest! Nu är det verkligen dags att träffas allihopa och lära känna varandra ordentligt.

Festen kommer att hållas i den större lokalen i Solhagagården i Ryd den 19.mars 2010, klockan 19:00 och rekomenderar jag att alla är där i hyfsad tid så att vi kan spendera så mycket tid som möjligt tillsammans. Var och en tar med sig egen dryck.

Solhagagården ägs av Ett Aktivt Ryd som är våran nyaste samarbetspartner. Salen hyr vi till ett rimligt pris och kommer vi att ha tillgång till den från 19:00 och framåt kvällen. En viktig regel för den lokalen är att man lämnar den i det skick man själv skulle vilja ta imot den, alltså ren och fin, vilket inte borde vara något problem.

 

 

 

24.jan 2010 - Möte

 

Den 24. januari 2010 kommer vi att ha vårat första möte klockan 14:00. Då kommer vi att gå igenom följande:

1. Val av ny styrelse för året 2010

2. Genomgång av föreningens stadgar och de ändringar och förbättringar som tycks behövas görs. När det är klart skrivs de ut och signeras av 3 medlemmar av den nyja styrelsen.

3. Föreningsavgift diskuteras.

4. Styrelsemedlemmars uppgiftsfördelning diskuteras.

Då föreningen inte har något bankkonto så blir det inga föreningsavgifter förrän vi både har fått organisationsnummer och bankkonto. Därför kommer vi inte att gå igenom utgifter, inkomster, bokföring och sådant eftersom det inte finns något att gå igenom.

 

På mötet kommer vi bjuda på kaffe och fikabröd och förhoppningsvis även bra stämning samtidigt som vi försöker att ha mötet så kort som möjligt så att så många som möjligt kan stanna hela tiden.

 

Om du inte har fått ett mejl angående mötet, inte vet var det ska vara eller inte vet hur du ska ta dig dit, skicka ett mejl till mig eller ring 076-8687274 för mer information.

 

  

 

 

 

 

 

 

 

Nytt

 

2011.03.30 - Islandskväll och konsert

 

2011.02.05 - Þorrablót (midvinterfest)

 

2010.10.09 - Pannkakans dag!

 

2010.09.04 - Möte

 

2010.03.19 - Fest

19. mars 2010

kl. 19:00

 

2010.01.24 - Möte 

24.jan 2010

kl. 14:00